Missionsnyheter content

Bön för Moçambique

Moc.jpg

Även Mocambique drabbas hårt av corona

Mycket bön och förbön behövs för Cambine och naturligtvis hela landet. Det är svårt att få riktigt grepp om hur coronasituationen faktiskt är eftersom det flesta och mest lättillgängliga testen finns i huvudstaden Maputo. För de som bor i Cambine är det ca. 40-50 km till närmaste testmöjlighet = både reseutgifter och risk för smitta under resan och kostnad för testet, så det testas nog inte så mycket. Ljuset i tunneln med vaccin, som vi ser, är nog väldigt långt bort i Mocambique och särskilt ute på landsbyggden.

Zimbabwe i fokus på trettondagen 6.1.2021

Trettondagsinfo.jpg

Trettondagen har länge varit en missionsdag med fokus på Zimbabwe. Här kommer senaste nytt:

Inget vatten på Home of Hope

Helt oplanerat var man tvungna att borra ett nytt borrhål för vatten på Home of Hope. Varför? Det existerande borrhålet, liksom många andra i området, gav inget vatten mera i oktober. Även floder och bäckar har torkat ut. Efter 92 meter, hittades tillräckligt med vatten för basbehoven. The Nyadire Connection jobbar tillsammans med verkstaden på Nyadire för att lösa vattenproblemen på området. I framtiden hoppas man kunna installera en pump som fungerar med solenergi.

och den andra

Historik.jpg

är Frikyrklig Samverkan rf (FS) bok:

"För människovärdet - Glimtar ur frikyrkornas utvecklingssamarbete". Beställningar: staff@fsglobal.fi

EKUMENISKA ANSVARSVECKAN 18 - 25.10.2020

unnamed.png

Torkan, nedstängningen av samhället, ökningen av malaria och den osäkra ekonomiska situationen har tillsammans bidragit till minskad tillgång på mat och hungersnöd för många familjer i och omkring Nyadire missionsstation i Mutoko, Zimbabwe.

Frikyrklig Samverkan rf (FS) har beslutat att den gemensamma frikyrkliga insamlingen under ansvarsveckan ska tillfalla metodistkyrkans projekt för matutdelning.

Sedan maj har över 400 familjer som bor eller jobbar på missionsstationen samt pastorer i Mutoko-Mudzi distriktet och hälsovårdspersonal på sex hälsovårdcentraler på landsbygden fått mathjälp.
Nu, när pan-demin fortsätter och när arbets-lösheten kvar-står, behövs hjäl-pen mer än någonsin.

Nytt jobb!

cathrine.jpg

Vi gläds över Ruts fosterbarn Cathrine som har fått jobb som lärare i en lågstadieskola i Muzarabanii. Såhär skriver hon: "I'm happy to be teaching after staying home for some time. Im teaching grade ones this whole year.Thank you all for your support I'm really greatful. May the Lord bless you all.Love you all."

Här nedan är länken till senaste nyhetsbrevet från The Nyadire Connection:

Volontärresa till Zimbabwe

Nyadire

Sommaren redan bokad? Våra metodistvänner från USA bjuder igen in finländare att delta i resan som ordnas i juli/augusti. Vill du vara med och arbeta praktiskt med olika uppgifter och lära känna människorna på Nyadire personligen? Då är resan någonting för dej :) Mer info: dev.aidcoordinator@metodistkyrkan.fi

TNC nytt november 2019

fb.jpg

Senaste nytt från Nyadire, Zimbabwe!

Läs om bl.a. utflykten som ordnades för barnen med hörselnedsättning:

Till jordens yttersta gräns lö 9.11 i Vasa och lö 16.11 i Grankulla

73024537_10157882722826600_3552641190262210560_n.jpg

Välkommen med på inspirationsdagar i Vasa och Grankulla!

I Vasa blir det lovsång med Praise Team Frida, inspiration med pastor Olle Rosenqvist, möjlighet till förbön. I Grankulla blir det lovsång med Andreas Forsberg och inspiration med volontären Ida Ala-Heikkilä och pastor Johan Forsbäck.

Efter lunch diskussion kring missionsarbetet inom metodistkyrkan.

Program:
09:30 Morgonkaffe i kyrkan
10:00 Lovsång & inspiration
12:00 Lunch på egen bekostnad
12:45 - 15:00 Diskussion om metodistkyrkans missionsarbete i framtiden, eftermiddagskaffe, avslutning

ANMÄLAN senast 1 vecka före inspirationsdagen via följande länk:

Vasa: https://survey.abo.fi/lomakkeet/11848/lomake.html
Grankulla: http://metodistkyrkan.fi/node/1684

Global Vision hösten 2019

GV.jpg

JOINA I MISSIONSARBETET!

Finlands svenska metodistkyrka jobbar
-för att nå folkgruppen gujjarerna i Kashmir, Indien, via missionär Mikko
-för barn med hörselnedsättning (skolavgifter, skolmaterial, ) i Nyadire, Zimbabwe
-för barn på barnhemmet Hoppets Hem – uppfört med finländska biståndsmedel – i Nyadire, Zimbabwe
-för missionär Rut Lindgrens fosterbarn (utbildning, uppehälle) i Nyadire, Zimbabwe
-för att förebygga utslagning bland unga i Moçambique, bl.a. genom förskoleundervisning

Hälsningar från Zimbabwe!

ida.jpg

Det har varit väldigt lärorika och fina dagar här. Det har varit mycket att ta in och många människor att träffa, men jag trivs väldigt bra här. Så tacksam att jag ännu har många dagar kvar!

Två stora utmaningar här har varit den ekonomiska situationen och elektriciteten. Vi kan inte använda våra amerikanska dollar, men inte heller växla dem till "bonds" eftersom den officiella växelkursen är så dålig. Det skulle helt enkelt inte vara värt det. Som tur har vi haft goda vänner som har hjälpt oss.

Prenumerera på innehåll

about seo