Deadlines för inlämning av årskonferensmaterial

Det är dags att börja fundera på material till årskonferensen 2019. Ringa in följande datum:

1) Motioner till årskonferensen skall vara inne senast 31.3! Detta, så att KS hinner gå igenom motionerna för att se att det inte finns dupletter av olika slag.

2) Rapporter från de olika råden och kommittéerna skall vara inne 30.4! Detta, så att årskonferenssekreteraren hinner sammanställa konferenstrycket i god tid.

Kom också ihåg att kontakta nomineringskommittén och ordförande Tom Riska om ni vill säga upp er från något uppdrag ni har.

Brev från biskopen

”Över allt detta skall ni klä er i kärleken, som binder allt samman till en fullkomlig enhet. Låt Kristi frid regera i era hjärtan, den frid som ni blev kallade till i en enda kropp, och var tacksamma”. (Kol.3:14-15)

Kära medlemmar och vänner i Norden och Baltikum

Jag hälsar er med Paulus ord till Kolosserna som påminner oss att ta emot den kärlek vi har lärt känna i Kristus Jesus. Vi blir uppmuntrade att klä oss i kärlek, det är ett val, och det är ett perfekt band som håller oss samman och förkroppsligar församlingen. Av hjärtat vill jag tacka er för er kärlek och överlåtelse till kyrkan.

Global Vision 1/2019

52766827_2346538278704098_5840314812776579072_n.jpg

Årets första nummer av Global Vision har utkommit. Där hittar du information om det nyaste som hänt i vårt missionsarbete, denna gång främst i Zimbabwe och Kenya. Global Vision finns till utdelning i alla metodistförsamlingar.

Be för Generalkonferensen 23-26.2.2019!

2019-02-25.png

Just nu pågår Generalkonferensen i St. Louis. Leif-Göte Björklund och Andreas Elfving representerar vår kyrka. Be för konferensen och framtiden! Mer info hittar du här: http://www.umc.org/topics/general-conference-2019-special-session
Video: https://www.facebook.com/watch/?v=2353003998268070

I bilagan en snabb och enkel översikt på vilka alternativen för framtida gemenskapsformer presenteras på generalkonferensen.

Hälsning från nomineringskommíttén!

Bästa medarbetare och förtroendevalda inom Finlands svenska metodistkyrka!

Vi i nomineringskommittén har startat vårt arbete inför årsmötet i Vasa 3-6 juni. I detta skede önskar vi få reda på om du ämnar fortsätta med ditt/dina uppdrag framöver. Om du av någon anledning inte kan/vill fortsätta, skulle vi önska att du kunde meddela oss om detta senast den 18 mars 2019. Därtill skulle vi vara tacksamma om du har något förslag på person som du tycker att vi skulle tillfråga om ersätta dig i arbetet. Det skulle också också till stor hjälp för oss om du kort vill redogöra för den insats du gjort, så att vi kan försöka hitta en god ersättare för dig.

Års- och sommarkonferens 2019 i Vasa

50882535_10217667912511705_3318475823777841152_n.jpg

Nu kan man anmäla sig till Finlands svenska metodistkyrkas sommarkonferens som hålls den 6-9.6 2019 i Vasa. Konferensen går under temat "Uppdaterad?" och underrubriken "Att förstå tiden och inse vad församlingen behöver göra". Konferensgäster är Anders Olsson (Sverige), Stefan Löf (Jakobstad) samt Odudu Equere (Helsingfors) med band. Marcus Olsson (Sverige) gästar tonårskonferensen. Konferensen bjuder på många möjligheter till uppbyggelse, gemenskap, god mat och visionering inför framtiden. Den hålls i Metodistkyrkan och i Missionskyrkan, båda på Fredsgatan i Vasa. Missa inte sommarens händelse!

Länk till anmälan:

Barn i Zimbabwe - Trettondagsoffer 2019

zweNamnlös.png

I Zimbabwe stöder vi barn med hörselnedsättning, två specialklasser i Nyadire Primaary School, fosterbarnen efter missionär Rut Lindgren, barn utan föräldrar (främst pga. aids) på barnhemmet Hoppets hem.

För Hoppets hem har det byggts två parhus, där barnen kan leva i mer familjeliknande omständigheter med en skötare i en lägenhet med ca 6 barn. Inflyttningen i det första parhuset skedde i augusti 2018 och det andra parhuset beräknas vara färdigt i början på 2019.

Tack för din gåva!

Rådet för mission, konto: FI29 2422 1800 0087 51 Ref: 6120191
Insamlingslov: RA/2017/1214, 23.11.2017-31.7.2019

Hyr stockstugan!

Jumistugan.jpg

Dags att planera några semesterdagar?! HYR STUGAN på Jumi för en längre eller kortare tid. Stockstugan är vinterbonad och utrustad med både dusch och wc. I köket finns det spis med ugn, mikrovågsugn och kylskåp.

I den nedre våningen finns det två sovrum med två sängar i vardera, i den övre våningen finns två rum med madrasser för ca 8 personer. Årskonferensen har beslutat om försäljning av Jumijärvi, men ännu i vinter går det att hyra stugan.

Du kan hyra stockstugan för en vecka eller några dagar, vad som passar dig bäst. Jumijärvi ligger på ca 25 kilometers avstånd från Jämsä i mellersta Finland. Till Himos’ skidbackar och upplysta skidspår är det ca 35 km.

Priser 2018-19:

Det andra parhuset har fått tak

2018 10 28.jpg

Nu är taket på det andra parhuset i Zimbabwe färdigt, det första parhuset är i bruk sedan början av september. 2010 ändrade ministeriet med ansvar för barnhemsverksamhet i Zimbabwe reglerna för barnhem. Erfarenheten hade visat att barn som växer upp i en institution inte klarar vardagsrutiner när de småningom skall ta ansvar för en egen familj. Målsättningen var att alla barnhem senast vid utgången av år 2013 ändrat sitt upplägg på verksamheten så att man har en vårdare per 8-10 barn som bildar en familjeliknande enhet (family-like unit).

Bygget av internatet i Kenya framskrider planenligt

2018 1002 kvinnornas i förgrunden.jpg

Finslipning av de yttre strukturerna på männens internat återstår. Taket ska ännu få cement över elkablarna och sen är taket färdigt, i framtiden kan man bygga en till våning efter behov. Sen återstår fjärde våningen + tak på damernas hus (i förgrunden på bilden).

Se mer bilder på Facebook: Metodistkyrkans mission

Prenumerera på innehåll