NÖDHJÄLP BEHÖVS I UKRAINA!

Ukraina

Pga oroligheterna i östra Ukraina har människor tvingats fly sina hem och söka fristad i västra Ukraina. De familjer vi är i kontakt med har små barn och har flytt från regionen Lugansk till regionen Uzhgorod och byn Kamyanitsy. Inkvarteringen har skett dels hos familjer, i några fall på hyra. Några av de yngre flyktingarna har lyckats få tillfälliga jobb, men de flesta äldre lyckas inte med det.

Lokalförsamlingarna försöker hjälpa dem så gott det går, men pga att landets ekonomi nu är väldigt svag är det svårt att kunna hjälpa tillräckligt. En familj på tre personer behöver ungefär 150 USD per månad för att kunna få mat. För att hjälpa 20 familjer krävs 1.000-2.000 USD per månad. Det är oklart hur länge det tar innan familjerna kan återvända till sina hem.

Nödropet kommer från Metodistkyrkans biskop i området, Eduard Khegay. Finlands svenska metodistkyrka/Rådet för mission har beslutat sända 500 EUR som en första handräckning. Din hjälp behövs – små och stora gåvor är välkomna. Insamlingskonto FI13 1376 3000 1334 29 (Finlands svenska metodistkyrka/Rådet för mission), referens 1054. (Insamlingstillstånd POL-2014-1154 hela landet med undantag av Åland.

Bernt Klockars

mission | about seo