Kristusdagen i Åbohallen 2.12.2017

02.12.2017 15:16

Alla kristnas gemensamma bönedag, den ekumeniska Kristusdagen, samlar tusentals kristna från hela Finland i Åbohallen den 2 december - ett av de största kristna arrangemangen under jubileumsåret Finland100. Det blir också Finlands största Hosianna! Ledare från många kristliga kyrkosamfund, organisationer och väckelserörelser deltar. Vi ber att ni berättar om Kristusdagen i er församling och inbjuder era församlingsbor till den i era egna kanaler.

VEM REPRESENTERAR ER KOMMUN I FÖRBÖNEN PÅ KRISTUSDAGEN?

Det är viktigt att så många församlingar som möjligt är representerade på bönedagen. Vid huvutillfället kl. 15-17 bärs kommunflaggor från Finlands alla kommuner in i en korsformation mitt i Åbohallen och vi innesluter alla landets kommuner och alla nationaliteter som bor i vårt land i förbön. Finns flaggbäraren från din kommun eller dennas bönekamrat i din församling?

Anmäl flaggbäraren/dennas bönekamrat här:
www.kristuspaiva.fi/ilmoittautuminen eller www.kristuspaiva.fi/kristusdagen (på svenska)

ORDNA EN BUSSRESA OCH EN INFÖR KRISTUSDAGEN-KVÄLL

En gemensam bussresa är redan en del av evenemanget och bygger gemenskap. Vi uppmuntrar er att ordna busstransport till Åbo tillsammans med övriga församlingar på orten. Om ni ordnar en bussresa, kan ni boka förmånliga gruppbiljetter (grupper på minst 10 pers) http://www.lippu.fi/kristuspaiva eller per telefon 0600 900 900 (1,98 €/min+lna). Priset på en gruppbiljett är 9,50€ fram till 15.10.

På olika håll arrangerar man redan allkristna Inför Kristusdagen-bönekvällar. Vill ni ordna en sådan samling också på er ort? Om ni vill ha besök från oss till en sådan samling, ber vi er kontakta Johanna Sandberg johanna@hengenuudistus.fi, tfn 0500 420 763.

Vi ber er gärna meddela om busstransporter från er ort och om Inför Kristusdagen-samlingar på adressen info@kristuspaiva.fi, så kan vi informera om dem även på Kristusdagens officiella hemsida.

BILJETTER

Boka din biljett till evenemanget via denna biljettjänst: http://www.lippu.fi/kristuspaiva
- Förköpspris till 15.10: basbiljett 12,50€, pens/stud/arb.lös/ungd 10€, grupp (minst 10 pers) 9,50€ / biljett.
- Normalpris från 16.10: basbiljett 15€, pens/stud/arb.lös/ungd 12,50€, grupp (minst 10 pers) 12€ / biljett.
- Barn under 12 år gratis.

MER INFO

Huvudarrangör för Kristusdagen är Kansan Raamattuseura (Folkets Bibelsällskap) ja Hengen uudistus kirkossamme ry (Andens förnyelse i vår kyrka) tillsammans med församlingar i Åbonejden.

www.kristuspaiva.fi eller www.kristuspaiva.fi/kristusdagen (på svenska)

Förfrågningar: info@kristuspaiva.fi eller 050 569 3003.

Med bönehälsningar,
Panu Pitkänen & Pasi Jaakkola
Huvudkoordinatorer för Kristusdagen

”…att de alla skall bli ett” (Joh 17:21)