Skip to Content

Container med nödhjälp på väg till Zimbabwe

c

Torsdagen den 16 december åkte en container iväg från Pittsburgh, USA till Nyadire missionsstation i Zimbabwe, med beräknad ankomst i februari. Metodisterna (The Nyadire Connection - TNC) i Pittsburgh, Pensylvania samarbetar med en organisation som heter Brother's Brother Foundation, som den här gången står för transportkostnaderna och en del av sjuhusutrustningen.

Genom UMs bidrag och våra egna insamlingar till vårt nödhjälpsprojekt i Zimbabwe, är vi delaktiga i kostnaderna för innehållet.

TNC har under året samlat in böcker, andaktsböcker, undervisningsmaterial, handgjorda täcken, 200 skolväskor med innehåll och sjukhusförnödenheter som fyller upp ungefär halva containern. Resten innehåller begagnad sjukhusutrustning; autoklav (för sterilisering av instrument), belysningsarmaturer för operationer och 4 operationsbord samt gummihandskar, masker,förkläden m.m. Dessutom finns där 14 sjukhussängar, som kommer att användas på Home of Hope; många av barnen har vuxit ur sina barnsängar.

I början av år 2011 planerar man att skicka iväg nästa container; som innehåller sjukhusförnödenheter till sjukhusen i Mutambara och Old Mutare.mission | about seo