Skip to Content

Uppdatering från Nanna

Sydafrika

Nanna Rosengård arbetar som missionär genom Ungdom med uppgift i Syd-Afrika. Här kommer de senaste hälsningarna av henne:

Vilket år det varit! Sydafrika. Haiti. Brasilien.

Under det gångna året är det barnen som mest har fångat mitt hjärta. De utsatta barnen i Worcester. I Johannesburgs innerstad. På Haiti. Och till och med i Brasilien. På Haiti finns ett ordspråk som säger ”hungrig hund leker inte”, men vi har fått se att kärlek, kramar och uppmärksamhet räcker långt för att förändra människors liv.

Haiti är världens tredje fattigaste land där 1% äger 50% av landets rikedomar. När man talar om barnen på Haiti talar man om ”den förlorade generationen” - en generation utan föräldrar och förebilder. Vi arbetade under två månader bl.a. med ett par barnhem, i flyktingläger och fängelse. Dessa var platser dit andra sällan kom och det var chockerande emellanåt att se det mentala tillståndet hos barnen, men också uppmuntrande hur man på kort tid kan nå fram med budskapet om hoppet vi äger i Jesus. Vi fick leka och vara kreativa!

Det är min plan att fara tillbaka till Haiti under detta år för att fortsätta arbetet. I Brasilien gjorde vi en skolturné under november i samarbete med lokala församlingar. Vi hade föreställningar med hip hop, skateboarding och mulitmedia, varvat med vittnesbörd. Avslutningsvis predikade vi ett enkelt evangelium om att ge sitt liv till Jesus och responsen var överväldigande - en stor förmån att få be med människor till frälsning på skolgården och be med dem om förvandlade liv!

TACK för din förbön.

Ifall du vill skriva ut nyhetsbrevet i finns det i den bifogade filen.

BilagaStorlek
Nyhetsbrev Haiti-Brasilien av Nanna.pdf1.66 MB


mission | about seo