Det vi gör

Gudstjänster

Normalt firar vi gudstjänst varje söndag kl. 11 med lovsång, förbön och undervisning. Från medlet av mars 2020 till åtminstone den 13.4 2020 är gudstjänsterna inställda pga virussituationen i landet. Vi sänder dock gudstjänster varje söndag över Facebook (kolla vår sida METSKU. Vasa)  samt publicerar undervisningen på Soundcloud och YouTube.

Vi annonserar om våra gudstjänster i Vasabladet samt på församlingens Facebook-sida.

Söndagsskola

Söndagsskolan börjar då de vuxnas undervisning tar vid i gudstjänsten. Söndagsskolan sysslar med bibelberättelser, musik, sång och pyssel. Föräldrarna har ansvaret för barnen tills söndagsskolan börjar och efter att den är slut. Söndagsskolan börjar på nytt när virustiden är över.

Matutdelning, middag & gemenskap

Torsdagar 16-17 är kyrkan öppen för gemenskap kring en bit mat. Klockan 17 delar vi därtill ut matkassar till alla som behöver. Varje torsdag delar också någon i vårt team en personlig erfarenhet av vandringen med Jesus. För tillfället ingen matutdelning pga läget i landet.

Bön

Vi ber varje tisdag, onsdag och torsdag kl. 9. Därtill ber vi tisdagar kl. 18. Bönen är motorn i en församling och i enskilda människors liv. Genom bön kan allt förvandlas, också sk omöjliga situationer. En stark ”bönemotor” ger en stark församling. Konceptet är enkelt och fritt. Alla är välkomna. Nu, i virustider, ber vi över Zoom. Välkommen med!

Café

Café Abyssinian Livingroom, som serverar etiopiskt kaffe och etiopiska snacks håller öppet varje vardag i kyrkan. Det är också öppet lördagkvällar kl. 18-22. (Caféet är stängt 4 månader under vårvintern 2020, öppnar i april).