Ny serie: Att leda en församling

19.09.2022 kl. 16:28
Hur bygger man en församling för framtiden? En församling som förstår sitt uppdrag, som är varm, modig och klarar generationsväxlingar?

Camilla Klockars har varit pastor i över 30 och i en ny serie på Himlen TV7 delar hon med sig av sina erfarenheter. I tio korta avsnitt ger hon nycklar till hur man formar ett andligt ledarskap som är både strategiskt och hållbart.

 

Serien är uppbyggd kring tio teman och tar först upp kallelsen, visionen och uppdraget – tre områden som en ledare behöver förstå för att kunna löpa fokuserat och uthålligt i sin tjänst. 

Därefter riktas fokus på odlandet av en varm och levande församlingskultur; en miljö där andliga barn trivs och där mentorskapet fungerar. Seriens sista delar handlar om behovet av mod, om att göra gott för andra och om att lämna över stafettpinnen.

Avsnittsrubriker:
Kallelsen
Visionen
Uppdraget
Kultur
Temperaturen
Andliga barn
Mentorskap
Mod
Att göra gott för andra
Stafettväxlingar

Vem är Camilla Klockars?
Camilla Klockars är gift med Bernt, har två barn och bor i Vasa, Finland. Hon utbildade sig vid Åbo Akademis teologiska fakultet och har varit pastor i över 30 år. Hon gillar tid i ensamhet, böcker, naturen, men också församlingsbygge och förkunnelse. Hennes hjärta brinner för hela Kristi kropp, inte bara för något enskilt samfund.

Serien är en samproduktion av Flickorna Productions och Himlen TV7.

PREMIÄR!
ATT LEDA EN FÖRSAMLING
Söndagar 20.30 på TV-kanalen från 25/9 (21.30 i Finland)
Därefter i Play-arkivet här

Cata Ekman-Niemi-Kaija