På volontärbesök i Zimbabwe

11.07.2024 kl. 08:47
Vilket otroligt vackert land Zimbabwe är! Jag och min man Tuomas hade förmånen att resa dit tillsammans med ett amerikanskt team från The Nyadire Connection (TNC) i ca två veckor. Vi fick ta del av olika projekt och uppgifter, t.ex. delade vi ut fyllda skolryggsäckar och mat till barn och deras familjer i fattigare regioner. På grund av en torka i början av året är situationen i landet väldigt svår just nu. Det var rörande att se den genuina tacksamheten i människors ansikten när de fick ta emot gåvorna!
 
 
 
 
Så fort människor fick höra att vi kom från Finland lyste deras ögon upp och började berätta om Rut Lindgren. Vi fick också träffa många av barnen hon tagit hand om, och flera av dem beskrev henne som ”more than a mother”. Jag som hela min uppväxt hört berättelser om missionären i Zimbabwe, var glad att få se vilken inverkan hon haft på människorna och samhället. Vi fick också besöka hennes grav, tillsammans med två av fosterbarnen, Savey och Cathrine.
 
 
Min personliga höjdpunkt var ändå att få lära känna den nya generationen barn på barnhemmet Home of Hope. De var alldeles ljuvliga - spralliga, smarta,busiga och söta om vartannat. De verkade ha det bra där och tog hand om varandra som en stor familj. Vi fick fara på utflykt med dem och dela många andra minnen tillsammans. 
Vår resa avslutades med en fantastisk safariupplevelse! Guds natur är alldeles fantastisk och hans kreativitet syns definitivt i de vilda djuren (tänk nu - randiga hästar, överdrivet långa halsar, två horn mitt i pannan!). Tack för allt Zimbabwe ❤️
 
Hanna och Tuomas Rosqvist
 
 
 
 
 
 
Cata Ekman-Niemi-Kaija