Gud i vårt livsspår

17.03.2023 kl. 18:31
I skrivandets stund är det fortfarande mycket vintrigt väder i vår del av landet, trots att vi redan är i mars månad. Jag har varit och skidat några gånger under vintern med vår 5-åriga son.

Han är duktig motoriskt och vill gärna ha utmaningar gällande skidspåren. Trots att han är duktig brukar jag skida bakom honom när han skidar uppför backarna för att han ska känna sig trygg. Ifall han tappar fäste med skidorna så finns jag där och säkrar. 

Någon av våra pojkar har konstaterat i något skede att "vi följer inte Gud utan Gud följer oss". Jag tyckte det var beskrivande sagt. Samtidigt släpper det våra egna krampaktiga försök att följa Gud så bra vi kan. 

På samma sätt som jag skidar bakom vår 5-åring uppför backarna så är Gud bakom oss i vårt livsspår. Han tar emot oss när vi faller, putsar av snön och uppmuntrar oss att skida vidare. I alla skeden av spåret är han med, när spåret går slätt och rakt, i uppförsbackarna och i nedförsbackarna. Vilket privilegium att ha en sådan Gud.

I Psaltaren 139:5-6 kan vi läsa: "Du omsluter mig på alla sidor och håller mig i din hand. En sådan kunskap är mig alltför underbar, den är så hög att jag ej kan förstå den". Det budskapet får vi ta emot och lita på.

En välsignad vår och vårvinter till just dig!

Annika Enlund-Piirto, Karleby

Camilla Klockars

Hälsning från Moçambique

På 1980 och 90-talet jobbade Ulla-Gun och Arne i Sierra Leone i åtta år. Därefter har Ulla-Gun jobbat i församlingen i Östersund och Arne med flyktingmottagning på kommunen. Nu är båda pensionerade, men upplever att missionskallelsen fortfarande lever. Läs mera »
28.11.2022 kl. 08:43

Vi ber för Mocambique!

Inkommande söndags kollekt tillfaller Mocambique. Pandemin har satt käppar i hjulen för vårt planerade projekt Livets frö. Nedan redogörs kort hur projektet kom till och nuläget.Läs mera »
20.03.2022 kl. 09:35

TNC 15 år!

TNC (The Nyadire Connection) som rådet för mission samarbetar med, har jobbat med olika projekt i 15 år på Nyadire missionsstation i Zimbabwe.Läs mera »
05.12.2021 kl. 10:01

Bön för Mocambique

Även Mocambique drabbas hårt av corona. Mycket bön och förbön behövs för Cambine och naturligtvis hela landet. Det är svårt att få riktigt grepp om hur coronasituationen faktiskt är eftersom det flesta och mest lättillgängliga testen finns i huvudstaden Maputo.Läs mera »
29.04.2021 kl. 09:22

Cyklonen Idai

ÄNNU en gång har Mocambique träffats av en cyklon - döpt till Idai – denna gång den värsta som drabbat södra Afrika någonsin.Läs mera »
01.04.2019 kl. 09:19